The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

Σύνοψη και σκέψεις για την Ταϋλάνδη

DSC09688 Αλήθεια τι είδα εκεί; Εκτός απο μια απίστευτη Ταϊλάνδη μια χώρα γεμάτη ευκαιρίες, δεύτερη στην λίστα μετά την Κίνα και στην πράξη η δεύτερη χώρα που βλέπω μετά την Κίνα, κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι ίσως τελικά μόνο η ευρώπη -και εκ των συζητήσεων- η Κορέα η Αμερική και η Ιαπωνία στερούνται αυτής της ανάπτυξης και συνεπώς των ευκαιριών που γεννιούνται σε αυτές τις συνθήκες. Τι άλλο γνώρισα; Την xiaoan και τον panyi ή αλλιώς pipan ή Πάνγια, ή όπως τον λέμε τέλωσπάντων.  Στα 30 του, δεν μιλάει αγγλικά αλλά δουλεύει ως game tester στην μεγαλύτερη εταιρία βιντεοπαιχνιδιών στην Μπανγκόκ (να κάτι που ανθίζει σαν αγορά στην ανατολή, ενω στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα). Μας φιλοξένησε όλο το διάστημα, με απίστευτη φιλοξενιά και υπομονή και μα γύρισε στην ταϋλάνδη με το αυτοκίνητο του, κυρκιολεκτικά σοφέρ χωρίς να παραπονεθεί και να δεχθεί λεφτά για καύσιμα, φαγητό η οτιδήποτε. Στην πράξη του υποχρεωθήκαμε τόσο πολύ μιας και για χάρη μας περασε τέτοια ταλαιπωρία που δεν μπορούμε να το ξεπληρώσουμε. Η xiaoan η δική μας φίλη, της οποίας φίλος είναι ο Π.Παν (πίτερ πάν) αν και η ίδιαδεν οδηγούσε, σε όλα τα υπόλοιπα όμως μας έκανε και αυτή τέτοια φιλοξενία που τελικά φύγαμε απο κει και συνολικά πληρώσαμε 4ευρώ μια φορά σε ενα εστιατόριο, 5ευρώ για ενα καράβι και 2 βραδιές σε ξενοδοχείο στο τέλος 20 και 20 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικό κόστος; 45ευρώ το άτομο, αν εξαιρέσουμε τα άπειρα πράγματα που αγοράσαμε, απο 15 t-shirts, τσαντάκια, παντόφλες, νούντλς, μέχρι αναμνηστικά απο 2 για κάθε συγγενή, φίλο και γνωστό. Να αναφέρω οτι γυρίσαμε στην κίνα εχοντας ψωνίσει και "ποιοτικό" απορρυπαντικό για τα ρούχα; Όχι υπερβολές, σοβαρολογώ
Τι έμεινε σαν γεύση απογοήτευσης;  Ότι δεν είδα αρκετούς ναούς, μιας και ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε αρκετά (αυτά τα ψώνια παντόυ...), οτι δεν είδα άλλες περιοχές πέρα απο την μπανγκόκ και την περιφέρεια της, οτι δεν είδα βουνό, πίθικους, και ούτε την περίφημη Ανγκορ Ρατ στην Καμπόντια. Αν θελήσω τώρα να επεκτείνω και σε πράγματα που δεν τα σκέφτομαι άλλα με ψάξιμο τα βρίσκω, δεν είδα αρκετή νυχτερινή ζωή, εννοώντας εξόδους, δεν είδα το σύστημα συγκοινωνιών που πρέπει να είναι χαώδες και δεν είδα καμία πολιτισμική παράσταση, άλλα αυτά επαναλαμβάνω, δεν θα χαιρόμουν κι αν τα έβλεπα!