The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Διακοπές αρχαιολογικού χαρακτήρα

DSC09108 Απόσπασμα απο τα ταξίδια του Φούλιβερ: "Λίγο μπάκγκρουντ. Το ταξίδι μας είναι διακοπές στην Ταϊλάνδη και αν καταφέρω να πείσω και τον ΛιΤζενΓιόου, να κάνουμε και ενα ντου στην Καμπότζη, αφού έκει υπάρχει η Ανγκορ Ράτ,απο τα πιο σπουδαία μνημεία της ανατολής! Στα σχέδια μας που θα ξετυλιχθούν σε 11 μέρες έχουμε πρόθεση να δούμε την Μπανγκόγκ λίγη παραλία και μερικές αρχαίες πόλεις. Αν καταφέρουμε να δούμε και ενα Τροπικό δάσος, θα είναι τέλεια. Με τον ΛιΤζενΓιόου ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με ιδιαίτερες συνθήκες. Ο ΛιΤζενΓιόου δεν μιλάει αγγλικά, άλλα ξέρει λεξιλόγιο και καταλαβαίνει λιγα, ενω εγώ δεν μιλάω κινέζικα, καταλαβαίνω εξίσου λίγα και ξέρω ακόμα πιο λίγες λέξεις απ'οσες λέω... Ώρα για επιβίβαση, τα λέμε αργότερα...[]"

 

Ένα απο τα σημαντικότερα κομμάτια του Ταξιδίου λοιπόν ήταν να δούμε απο αυτούς τους αρχαίους ναους που κάνουν την περιοχή τόσο φημισμενή (κάλα, και εγω δεν το ξερα, άλλα λέμε τώρα). Που νομίζετε οτι γυρίζονται όλα τα ΚΟΜΙΚ της Ντίσνεϋ; Που νομίζεται οτι ξεθαύει ο Ιντιάνα Τζόουνς τα αρχαία κειμήλια του; Που νομίζεται οτι οι Αζτέκοι κάναν θυσίες; Ε, τέλος πάντων, μπορεί τα μέρη να μην είναι τα ίδια (η στην ίδια ήπειρο) άλλα σίγουρα η εικόνα των πέτρινων ερηπείων ναων που πάνω τους έχει φυτρώσει βρύα, ή τα κλαδιά και οι ρίζες που σκίζουν την πέτρα, είναι παρόντα μοτίβα στην περιοχή. Δυστυχώς όμως, δεν είχαμε την ευκαιρία ουτε στην Ανκορ Ρατ να πάμε, ούτε στις "ντόπιες" αρχαίες πόλεις όπως η "Αϊουτάϊια"(φωνιεντική λέξη με μόλις ενα σύμφωνο σε σχήμα Τ για να κρατάει τα δύο μισά ενωμένα), άλλα μόλις προλάβαμε να επισκεφθούμε ενα "πολιτιστικό πάρκο" φαινόμενο όχι σπάνιο στην Ασιά. DSC09139DSC09154DSC09137DSC09131DSC09166DSC09112   Συνοπτικά ισχύει το εξής: Που να τρέχει στο παρθενώνα, στην Ολυμπία και στην Μινωική Κρήτη; "Μην ανησυχείς, θα σου φτιάξουμε ενα ωραίο πόρτ πουρί καλέ τουρίστα και θα τα δείς, όλα". Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση αυτή είχαν ανακατασκευές -και καλά πιστές- όλων των πιο διάσημων τύπων ναών που έχει η Ταϋλάνδη, απ' την κορφή ως τα νύχια. Δυστυχώς μόλις το έμαθα αυτό, έπεσα σε μεγάλη θλίψη μιας και ήταν απομιμήσεις, όμως σε τελική ανάλυση φίλοι μου, απο την απομάκρυνση απο το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Αφήστε που σε φωτογραφίες, όλα απομίμιση είναι!

Έτσι λοιπόν αφήσαμε το αυτοκίνητο, νοικιάσαμε ποδήλατα και ξεχυθήκαμε στους δρόμους, προσποιούμενοι οτι το κουδουνάκι στο τιμόνι, είναι στην πράξη τηλεμεταφορεάς απο τον Βορά της Ταϋλάνδης, στο Νότο και απο κει στην Δύση. Φωτογραφίες τις λίγες φωτογραφίες εδω γιατί όταν έμαθα οτι δεν είναι αυθεντικά, μεγάλη θλίψη με έπιασε οπότε επέλεξα να κρύψω την μηχανή και να σταματήσω να βγάλω, άλλωστε είχα την ελπίδα οτι θα είχαμε τον χρόνο να βρεθούμε σε άληθινα μέρη, άλλα τελικά ο χρόνος έφτασε μόνο για να πάρουμε μια γεύση απο την Μπαγκόκ και συνειδητοποιήσαμε οτι αν θέλουμε κάτι απο άλλη πόλη, ίσως θα έπρεπε να ξανάρθουμε! []Ασε που τα μέρη για ψώνια ήταν τόσο δελεαστικά που σπαταλήσαμε 3-4 ολόκληρες μέρες απλά -στο σχεδόν πάντα- ψωνίζοντας (τουλάχιστον με τα μάτια, μιας και πάντα λέγαμε "εδω πρέπει να ξαναέρθουμε να αγοράσουμε αυτό το τζίν, εδω πρέπει να έρθουμε για το ΤηςΕΡΤ" κοκ)

Για την ώρα σας καληνυχτίζω. Πάλι το παράκανα...