The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Βαρκάδα Ι

DSC08422

DSC08419 τελικά ύστερα απο μια απροσδιόριστη διαδρομή βρεθήκαμε να παρακολουθούμε μια παρέλασε Κινέζων (η ταϋλάνδη έχει απο αρχαιοτάτων χρόνων άπειρους κινέζους) πιθανότατα σχετική σε κάποιο βαθμό με την νέα χρονία που θα γιορτάζαν στις επόμενες εβδομάδες !

Αφού ξεπεζέψαμε οι δυο Ταϋλανδοί μας φρόντισαν να διαπραγματευτούν με εναν κοτσιδοφόρο ντόπιο την επόμενη μας δραστηριότητα:

Την πρώτη μας βαρκάδα σε μαγευτικά πράσινα νερά (σε αυτή την περίπτωση, πράσινα απο την λάσπη) στο πρώτο ποταμό που κατακτήσαμε. καθως στο βάθος ο Ράμπο αντάλλαζε πυρά με Βιετκόνγκ, στο προσκήνιο οι fantastic four αλωνίζουν το κατάστρωμα του μικρού πλοιαρίου βγάζοντας φωτογραφίες ο ενας του άλλου για να αποθανατίσουν άλλο εναν προ-οιωνό για αυτό που θα επακολουθήσει ...Τελικά μέχρι την τελευταία μέρα ζούσαμε μια πορεία κορύφωσης, χωρίς να βρούμε σταματημό μέχρι την ήμερα που φύγαμε, οπου φανερά θυμώσαν οι θεοί μαζί μας που δεν αποδεχθήκαμε τα δώρα τους και άρχισε η Οδύσσεια μας...

 DSC08463       DSC08445   DSC08496 DSC08485 DSC08487

DSC08542Όταν τελικά η βάρκα σταμάτησε μας άφησε σε ενα μέρος στο οποίο ξαναπέσαμε σε κατάσταση εκστάσης και ανάμεσα σε προφητείες βιώσαμε και την ερώτηση του καταπόσον αυτό που βλέπουμε αληθεύει. Το μέρος ήταν ένα παραδοσιακό σπίτι στο οποίο παλαιότερα ζούσαν, άλλα τώρα το χρησιμοποιούσαν ως ζωντανό μουσείο. Αυτή ήταν και η πρώτη μας ουσιαστική επαφή με Ταϋλανδέζικο σπίτι: Χτισμένο πάνω σε πασάλους, ώστε να μην αγγίζει στην γη, ανοιχτό απο πάνω χωρίς τοίχους, μιας και το μόνο απο το οποίο πρέπει να προφυλαχθείς είναι η βροχή, ενώ σχισμές στις γωνίες για να σκουπίζεις και όπως η καλή νοικοκυρά να πετάς τα σκουπίδια κάτω απο τον τοίχο  (όχι την μοκέτα). Φωτογραφίες εδώ

Τελικά η επίσκεψη τελείωσε με μια πορτοκαλάδα, στο ρετρό αναψυκτήριο, πορτοκαλάδα ακόμα και στο ορίτζιναλ μπουκάλι που αγόραζαν τότε, ενω Pin up girls πλαισίωναν τις φαντασιώσεις μας στο τροπικο-ειδυλιακό τοπίο, όπως τον παλιό καλό καιρό δηλαδή! Για να διαφυλλάξουμε την υπόληψη της μοναδικής κοπέλας της παρέας, αυτή έφυγε και μας περίμενε έξω!

Τελικά όταν ήρθε η ώρα για επιστροφή μπήκαμε στην βαρκούλα μας και γυρίσαμε πίσω ενω πριν επιστρέψουμε φάγαμε μια ειδικη σπεσιαλιτέ παγωτό καρύδα με κομματάκια φρούτων και επισκεφθήκαμε την πρώτη μας υπέθρια αγορά.