The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2008

Σανγκάη σταθμός 1

DSC08148Σήμερα, το ταξίδι ξεκίνησε στις 12 το πρωί -μεσημέρι για κάποιους- με το  πρώτο ημισταθμό μας, την Σανγκάη. Ήμουν έτοιμος να γράψω πως, καθώς καθόμαστε με τον ΛιΤζενΓιόου περιμένοντας την επόμενη πτήση γράφουμε το ημερολόγιο μας παρέα. Καθώς κοίταξα δεξία μου όμως, τον είδα να γράφει στα κινέζικα... Αλίμονο αν θα φτάσω ποτέ στο επίπεδο του... Όπως φαίνεται το σκατομηχάνημα και αυτό -έλεος πια- φρίκαρε και έτσι αφού πάτήσε κάμποσα πλήκτρα αντικατέστησε κείμενο, αποθήκευσε κιόλας το αρχείο καταστρέφοντας μερικές σελίδες καταχωρήσεων. Αντε τώρα να αναπληρώσεις τα σπασμένα. Ευτυχώς τίποτα σχετικό με το ταξίδι, μιάς και όλα ήταν την μέρα της πτήσης και την πρώτη νύχτα στην Ταϊλάνδη.
Στην Σανγκάη κάτσαμε 8 ώρες μιας και είχαμε να αλλάξουμε αεροδρόμιο και είπαμε να πάμε να αγοράσουμε λίγα ρούχα στο ενδιάμεσο. Μεταξύ ανάγκης και διασκέδασης, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε το μαγνητικό τραίνο το οποίο τρέχει στα 450χμ την ώρα και δεν αγγίζει στις ράγες, άλλα αιωρείται... Κάπου είχα ακούσει, οτι δεν βγάζει το κόστος του, άλλα το έχουν μόνο για το πρεστίζ. Άλλωστε δεν εξυπηρετεί παρα μόνο μια διαδρομή 4 λεπτών απο και πρός το αεροδρόμιο για 5ευρώ που στην Κίνα είναι λεφτά. Με την υπερταχεία αμαξοστοιχία που πιάνει 300, πας πεκίνο με μόλις 25ευρώ, δηλαδή 5 φορές πιο πάνω, όμως νομίζω είναι μια εντυπωσιακή μηχανή που μόνο και μόνο σαν αξιοθέατο φέρνει κόσμο. Πολλοί τουρίστες μάλιστα, επέλεξαν να βγούν φωτογραφία με την μασκότ του σταθμού!
Τελικά καταλήξαμε σε ενα εμπορικό κέντρο για ψώνια. Εμπορικό κέντρο ε; Την λέξη αυτή έχω να την χρησιμοποιήσω απ'οταν ήμουν Ρόδο. Εμπορικό κέντρο Μήδεια, Ύψιλον. Καμία σχέση. Μάλλον στα Ελληνικά δεν υπάρχει μετάφραση: Είναι Mall. Χωρίς να το πολυσυνειδητοποιήσω, το the Mall μπροστά του, θύμιζε περισσότερο the mole's hole. Όμως αυτό σας το αφήνω έκπληξη για αργότερα...
Στην Σανγκάη βρήκαμε αληθινά ρούχα σε αληθινές τιμές: H&M,ZARA σε ευρωπαικές τιμές, που όμως στην Κίνα κατατάσσονται ανάμεσα στα είδη πολυτελείας. Ναι, κυρίες και κύριοι, τα Esprit,ZARA και Η&Μ στην Κίνα θεωρούνται... Δυτική  μόδα. Τεχνικά, αν και είναι ξεφτίλα που το λέω, πραγματικά είναι. Σε σχέση με την σαβούρα της Κίνας φυσικά.

DSC08164 DSC08168 DSC08179 DSC08198 

Στις φωτογραφίες μια γοτθική όψη της Σανγκάης, άλλα στην πράξη της Σανγκάη θα την φάμε αρκετά στην μάπα στην συνέχεια, οπότε δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέριες -ή φωτογραφίες-