The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2008

Πρωτοχρονία

DSC08030

Την πρωτοχρονία αφού ξημέρωσε πήγαμε σε εναν βουδιστικό ναό όπως κάνουν κάθε πρωτοχρονιά οι Ταϊλανδέζοι για να προσευχηθούν. Ο ναός, δεν θα μπορούσα να πω οτι είναι "αξιοθέατο" όμως όπως και οτιδήποτε θρησκευτικό στην Κίνα είναι αξιοθέτο, τουλάχιστον στο θέμα του τι πρέπει να πληρώσεις στην είσοδο. Αυτό ισχύει και για τις ελάχιστες εκκλησίες. Γενικά η αντίληψη που είχα πριν έρθω στην Κίνα οτι ο Βουδισμός είναι μια δίχως-οπαδούς θρησκεία, φαίνεται οτι στέκει μόνο σε αριθμούς: Φυσικά οι Βουδιστές στον κόσμο είναι ελάχιστοι, όμως είναι η επικρατούσα θρησκεία τόσο στην Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, την Κορέα, άλλα ακόμα είναι πολύ ισχυρή και στην Ινδία, κάτι το οποίο δεν το περιμένα. Επαναλαβάνω φυσικά οτι δεν είναι το ίδιο στην Κίνα όπου το θρησκευτικό στοιχείο είναι απέχον απο τις τελευταίες εκλογές.

Οι Ιάπωνες την πρωτοχρονιά, βλέπουν την ανατολή απο το Φούτζι κάτι το οποίο προς απογοήτευση τους δεν μπόρεσαν να κάνουν φέτος, οπότε αρκέστηκαν σε πολύ πολύ ποτο!