The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2007

Mama miaaaaaaaaa


Ο Τζουλιάν συγκατοικεί με δυο Γερμανίδες. Δεν είναι ο μόνος όμως. Όπου να ναι η Μόνα, ο Κρίστιαν και ο Ντάνι μετακομίζουν σε ενα τεράστιο διαμέρισμα. Ο Τέρρυ ο σαουδάραβας το έκανε σχεδόν απο την αρχή που ήρθε. Χθες βράδυ πήγαμε σπίτι του και αράξαμε.
Είχα ακούσει οτι η διαμονή είναι πιο φτηνή εδω απ' την Ελλάδα και αυτές τις μέρες κατάλαβα κάτι ακόμα:
Τα σπίτια είναι απίστευτα και πάντα είναι επιπλωμένα!
Ο Τέρρυ λοιπόν για 300ευρώ τον μήνα, έχει ενα επιπλωμένο σπίτι γύρω στα 110τμ με πίνακες, δερμάτινα καθίσματα, ξύλινες επενδύσεις στους διαδρόμους και βιτρώ οροφές! Το σπίτι που βρήκε η Μόνα και οι άλλοι για 450ευρώ αν και δεν το έχω δεί ακόμα, είναι δυόροφη μεζονέτα, με σοφίτα φωτιζόμενο δάπεδο κα τέτοια πράγματα.
Στην πράξη το να μένεις στην εστία είναι ασύμφορο και ανόητο. Η πόρτα κλείνει στις 11, δεν μπορείς να μαγειρέψεις, δεν μπορείς να φιλοξενήσεις κανέναν, ούτε να κοιμηθεί η γκομένα σου το βράδυ στο δωμάτιο, ούτε να βάλεις σίδερο, ούτε ψηγείο, άσε που κάθε πρωί όπως λόγου χάρη σήμερα, ακούς απο τις 6 στο γήπεδο να παίζουν μπάσκετ τουρνουά και στο διπλανό στάδιο παρέλαση...
Και προπάντων, με 160ευρώ για ενα δωματιάκι, μπορείς να μοιραστείς μια σπιταρώνα, ηήμια μεζονέτα!
Όμως οταν έχεις υποτροφία και πληρώνεις μόνο 70ευρώ τον μήνα, τότε είναι λίγο ξινό να αρχίσεις να δίνεις 150ευρώ τον μήνα και αυτός είναι ενας λόγος που βολεύομαι ακόμα εδω. Απ' την άλλη τα πράγματα δυσκολεύουν τώρα, μιας και οι γερμανικές στρατιές αποχωρούν απο το κτήριο, οπότε η εύρεση τροφής αναμένεται να γίνει πάλι μείζον ζήτημα.