The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2007

double dragon

Την υπόλιπη μέρα -αυτό το λίγο που έμεινε- γιορτάσαμε τα γενέθλια της Πια σε ενα εστιατόρειο Πάπιας πεκίνου. Πέρα απο το γεγονός πως η πάπια ήταν φρέσκια και ο μάγειρας μας την έκοψε στο προσωπικό μας δωμάτιο, η γεύση ήταν ακριβώς όπως στα δικά μας "δευτεροκλασσάτα" ευρωκινέζικα, δείχνοντας άλλη μια φορά πως η Ελλάδα διαθέτει αυθεντική κινέζικη κουζίνα!

Μιας και η Πια δεν ήρθε, είπαμε να προσχωρήσουμε προς τον επόμενο σταθμό μας και εκεί θα μας έβρισκε. Μάλιστα τα μεσάνυχτα θα γιόρταζε και η Έλενα τα δικά της γενέθλια και στο διπλά-εορταστικό πλαίσιο είπαμε να πάμε στα πιο διάσημα Clubs του πεκίνου.
Σε απόσταση 100μ το ένα απο το άλλο, σε αντιπαράθεση υπάρχει το Mix και το Vics. Ίδιοι ιδιοκτήτες, διαφορετική μουσική διαφορετική είσοδος. 5ευρώ δεν είναι πολλά, άλλα το Τσινγκτάο μας είχε συνηθίσει διαφορετικά.

Γενικά το Τσινγκτάο μας είχε συνηθίσει διαφορετικά. Το Πεκίνο είναι αισθητά πιο ακριβή πόλη, με τιμές σίγουρα πιο χαμηλές απο Ελλάδα, άλλα τουλάχιστον 2-3 φορές πιο ακριβό απο το Τσινγκτάο. Καθόλου ευχάριστη αυτή η πραγματικότητα, άλλα μιας και δεν είμαστε τόσο πολύ καιρό μακριά απο ευρώπη, δεν μας ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε στις κατα τ'άλλα χαμηλές τιμές ...
Το Πεκίνο έχει μετρό το οποίο σίγουρα δίνει άλλη κλάση στην πόλη αν σκεφτεί κανείς οτι διαθέτει και κυκλοφοριακό!

Επιστρέφοντας στο θέμα του Μιξ κλάμπ -στο οποίο και τελικά πήγαμε- περάσαμε μια ήσυχη νύχτα -γκούχ- με τα κλασσικά για μια βραδιά σε κλάμπ (όχι εκπλήξεις εδώ) με ενα highlight όταν τα κορίτσια της παρέαν ανέβηκαν στην σκηνή του dj και αρχίσαν να χορεύουν. Το πλήθος απο κάτω είχε αφηνιάσει και παρά την δυνατή μουσική, οι υστερικές κραυγές απο κάτω προπάντων κολακεύαν τις κοπέλες, άλλα κατ' επέκταση και εμάς μιας και ήταν... δική μας παρέα. Στην πράξη αυτό μας είχε λείψει απο το Τσίνγκταο στο οποίο όλοι οι στρογγυλομάτιδες είμαστε αποδέκτες ιδιαίτερης μεταχείρησης και θαυμασμού απο τον ασιατικό πληθισμό που μας θεωρεί κάτι σαν Σουπερσταρς. Αντίθετα με αυτό, στο Πεκίνο κάθε 20ος άνθρωπος ήταν δυτικός οπότε είμασταν πίσω στην μετριότητα που ζούμε στην χώρα μας!
Posted by Picasa