The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2007

Captain Slog.


Stardate 9823490102,
Σήμερα το σκάφος πέρασε μέσα απο ενα νεφέλωμα 3 έτη φωτός δυτικά απο την 7η αποικία των Κοτρόμιουλανς. Τα τελευταία χρόνια λίγα ακούγονται απο την φυλή αυτή και η ομοσπονδία φοβάται οτι κάτι ετοιμάζουν. Για την ώρα όμως όλα είναι ειρηνικά και δεν φαίνεται να τολμούν να βγούν ανοιχτά σε κάποιας μορφής πρόκληση. Όπως πληροφορήθηκα απο τον δεύτερο αξιοματικό μου (τον κ.Σποκ) η Ελλάδα έπαιζε ποδόσφαιρο με την Τουρκία και νικήσε(αμε). Στην πράξη αυτό το έμαθα οταν ήρθαν δυο παιδιά απο τον Λίβανο και ενας απο την Αρμενία για να με ευχαριστήσουν. Ενοούσα, συγχαρούν για την επιτυχία. Χμμ, για την αποτυχία των Τούρκων θα έλεγα.
Απ' την άλλη, η επόμμενη εβδομάδα προβλέπεται θλιβερή. Είναι οι mid-term exams που σημαίνει οτι θα εξεταστώ σε όλα αυτά τα οποία δεν κατάφερα να μάθω. Είναι αλήθεια όμως οτι τις τελευταίες 2-3 μέρες αρχίζω και επιτέλους ύστερα απο 2 μήνες και έχω κάποια πρόοδο. Δεν είναι ότι μαθαίνω πράγματα, άλλα μόλις κατάφερα και ξεκόλλησα απο την ψυχρολουσία του φόρτου που σου φέρνει αυτή η επαφή με μια γλώσσα που δεν έχεις ακούσει ποτέ -και δεν έχεις απο που να πιαστείς- και επιτέλους νομίζω μπορώ να ξεκινήσω να μαθαίνω. Αυτό φυσικά αν αρχίσω να απομνημονεύω τους τόνους ιδεογράμματα που μας δίνουν. Δυστυχώς εδω η μνήμη είναι κάτι το οποίο χρειάζεται και οχι στο εμβριακό επίπεδο που την καλλιεργούμε. Δεν νοήται να έχεις έρθει μέχρι εδω -εξαίρεση εγω- και να μην έχεις την δική σου τεχνική απομνημόνευσης.

Έτσι λοιπόν, τις μέρες αυτές αν δείτε την οθόνη μου, έχω ανοιχτά 6 προγράμματα τα οποία σου υπόσχονται να σε βοηθήσουν να αποστηθίσεις τα πράγματα που έχει αν φυσικά τα χρησιμοποιείς κάθε μέρα... Για την ώρα δοκιμάζω.
Φυσικά δεν περιμένω στο τεστ να έχω κανένα αποτέλεσμα, άλλα όπως λέν', 'έστικε η φοράδ' στ'αλόν'