The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2007

Επιστροφή στα γνωστά και ακόμα παραπέρα!

Τερμα το πεκίνο για εμάς, πίσω στο Τσινγκταο. Σήμερα η μέρα άργησε να ξεκινήσει αλλα ξεκίνησε όμορφα όμορφα. Μεσημέρι φαγητό στο πολυαγαπημένο μας εστιατόρειο "1+1" στο οποίο φάγαμε τα υπέροχα κινέζικα φαγητούλια μας: Κλασσικά Γλυκόξυνο χοιρηνό, Κρέας(;) με ξηρούς καρπούς και τηγανιτό ρύζι. Φυσικά στο τραπέζι είχαμε και ενα πιάτο με αγγούρι. Οι κινέζοι λατρεύουν το αγγούρι και φτιάχνουν απίστευτα πιάτα με αυτό.Στην συνέχεια ο Ντένυ(Ντάνι) πήγε για κούρεμα σε ένα κορεάτικο κομμωτήριο. Ο Ντένυ δεν είναι τρελός, απλά έχει κινέζικο στυλ μαλλιών, σε ξανθό χρώμα βέβαια, άλλα δεν παύει να είναι κινέζικο υλικό!Την ίδια μέρα και εγώ έκανα το δικό μου μεγάλο βήμα: Μιας και το πρώτο μπουκάλι σαμπουάν μου τελείωσε και ο αφρός μου είναι έτοιμος να τελειώσει, χθές αγόρασα απο την Κίνα σαμπουάν για "Μεταξένια απαλά μαλλιά!" και καθώς στεκόμουν πάνω απο την στοίβα με τα ζέλε κα, μια πωλήτρια μου έδωσε εναν αφρό για "kinky hair!". Δεν μπορούσα να μην το αγοράσω, οπότε σήμερα ήταν ημέρα δοκιμής...Το σαμπουάν δεν ήταν τόσο χάλια όσο το περίμενα. Κάποτε είχα πάρει ενα σαμπουάν απο τον ΑΒ που ήταν σαν στόκος. Δεν μπορούσα να περάσω τα χέρια μου ούτε ενα εκατοστό ανάμεσα απο τις τρίχες. Αυτή την φορά δεν ήταν τόσο χάλια. Για την ακρίβεια, πιστεύω οτι μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν όλες οι άλλες επιλογές αποτύχουν, κάτι το οποίο είναι αρκετά παρήγορο. Όμως είχε μια παράξενη υφή: Ήταν σαν αφρός, τσίχλα!Για τον αφρό δεν μπορώ να σχολιάσω με βεβαιότητα...Η υπόλοιπη μέρα όμως εξελίχθηκε απίστευτα!


Για πρώτη φορά στην Κίνα -βεβαίος βεβαίος- η παρέα μας, πήγε για Μασάζ!Μπήκαμε σε ενα πολυόροφο πολυτελές κτήριο πήγαμε στον τρίτο και επιλέξαμε απο τον κατάλογο το "2ωρο πρόγραμμα ποδομασάζ και μασάζ πλάτης και σώματος" Μόλις 13,8ευρώ.Μας πήγαν σε ενα δωμάτιο με πολυθρόνες που είχα τηλεχειριστήρια για να καθορίζουν την κλίση και μας "στρώσαν". Αφού καθήσαμε, ήρθε σε κάθε αγόρι μια όμορφη(υπερβάλω) κοπέλα και σε κάθε κοπέλα ενας όμορφος(εδω κι αν υπερβάλω) Κινέζος.Μας πίασαν, μας βγάλαν τα παπούτσια, τις κάλτσες και μας τυλίξαν τα παντελόνια μέχρι το γόνατο. Ξαφνικά μπροστά μας βρέθηκε ενας ποδονυπτήρας! Μας ετοιμάσαν νερό, μας βάλαν τα πόδια μεσα και άρχισαν να τα πλένουν. Κάπου εκεί φέραν και κάτι φακελάκια με μια σκόνη που αν ήταν σε συσκευασία νούντλς θα έλεγα οτι είναι η σάλτσα σόγια, άλλα δεν νομίζω οτι μαγειρεύαν τίποτα εκεί. Το χρώμα του νερού ύστερα απο την πρόσμιξη της σκόνης, παρέμπεμε έντονα προς τα εκεί. Τελικά μας ξεπλύναν, μας σκούπισαν -μια ιστορία που κράτησε πολύ- και μας ξαναβγάλαν απο το νερό βάζοντας τα πόδια σε μια επιφάνεια. Και τώρα αρχίζει το μασάζ.
Με μια πετσέτα καλύπτουν το ενα πόδι και δώσ' του να μας πασπατεύουν το άλλο!Το πιστεύετε δεν το πιστεύετε, το ποδομασάζ, πονάει στα αλήθεια. Πολλές φορές ήθελα να ουρλιάξω, άλλα ο ψευτο-ανδρισμός μου δεν μου επέτρεπε να φωνάξω εκεί που κανένας δεν το έκανε. Εκ των υστέρων έμαθα οτι κάποιοι δεν φώναζαν για τον ίδιο λόγο και άλλοι απλά ήξεραν αρκετά Κινέζικα για να πούνε "πιο μαλακά".
Αρκετή, μα αρκετή ώρα αργότερα, μας δώσαν ενα ζευγάρι παντόφλες και μας στείλαν στα κρεβάτια του μασάζ.
Τα πράγματα εκεί όμως ήταν λίγοτερο εντυπωσιακά είδικα εξαιτίας του γεγονότος οτι το κρεβατάκι δεν ήταν στο μέγεθος μου οπότε αυτο σήμαινε προβλήματα:
Η τρύπα του προσώπου ήταν σε λαθος σημείο, με αποτέλεσμα να πρέπει να τσακίσω το λαιμό για να μην πονάει η καροτίδα μου, κάτι το οποίο όμως μακροπρόθεσμα δημιούργησε πόνο στην μύτη η οποία πιεζόταν. Αυτό ήταν το λιγότερο γιατί τσακισμένος λαιμός ίσον τσακισμένο σβέρκο όποτε ούτε απο εκείνη την μεριά ήμουν άνετα. Τελικά ύστερα απο 500 είδη μασάζ στην πλάτη, στα χέρια στα πόδια, μέχρι και στην κοιλιά είμασταν έτοιμοι να φύγουμε. Τελικός απολογισμός:
Κατα 13,8ευρώ πιο φτωχός, πιασμένο σβέρκο, ένα ωραίο ποδόλουτρο που το χάρηκα και θα φανώ αχάριστος άλλα πραγματικά με απογοήτευσε: Που είναι όλες αυτές οι μοναδικές απολαύσεις που υποτίθεται οτι το επαγγελματικό μασάζ σου χαρίζει; Δεν ξέρω.


Το μόνο που ξέρω, είναι οτι το μασάζ στο θέατρο, τις λίγες φορές που το κάναμε, ήταν πιο γερό ενω η χαλάρωση που έκανα στην γιόγκα μου, είχε πιο θεαματικά αποτελέσματα για το γέρικο κορμί μου -γκουχ-.

Εκεί τελειώνει η ημέρα με ενα τελευταίο σχόλιο: Καθώς γυρίζαμε είδαμε σε μια φωτεινή πινακίδα: "Professional Bling Massage". Την επόμενη φορά αποφασίσαμε οτι θα πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό. Αν κάποιος ξέρει να χρησιμοποιεί την αφή, αυτός είναι ενας τυφλός ετσι δεν είναι;
Posted by Picasa