The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Τρίτη, Οκτωβρίου 09, 2007

Ο καιρός στο Τσίνγκταο

Το Τσίνγκταο αυτή την περίοδο περνάει μια άνοιξη. Ο ήλιο ζεματάει, όμως ο αέρας είναι παγωμένος. Το πρωί πρέπει να βγείς εξω με μακρυμάνικο και ζακέτα, άλλα το μεσημέρι μπορείς να τα έχεις στην Τσάντα σου. Καθαρός ουρανός, οι βαρκούλες γυαλίζουν μέσα στο νερό, τα ψαράκια κελαϊδούν και τα παιδάκια σιγοβράζουν. Σβήστε τα δύο, κρατήστε το ενα. Το πρώτο.

Κλασσικά με συνέπεια, οι Κινέζοι ξεκινούνε με μπάσκετ την μέρα τους, απο τις 6, ενώ δεν ξεχνούν πριν ξαπλώσουν να πάνε για την προσευχή τους στην μπάλα.

Σήμερα στο μάθημα -και εδω απογοητεύω, το ξέρω, αλλά δεν εχω φωτογραφία- η δασκάλα της ανάγνωσης φορούσε μια μπλούζα που άναμεσα σε άλλα εικαστικά στοιχεία είχε γραμμένα πράγματα στα Ελληνικα!Εμ, μάλλον ήταν Ελληνικά τα γράμματα αλλα το κείμενο δεν έβγαζε νοήμα! Κάτι σαν και τα δικά μας ιδεογράμματα που φορές βρίσκουμε να διακοσμούν "Αρτιστίκ" ρούχα ή αντικείμενα, άλλα ανάθεμα και αν ο καλλιτέχνης είχε κάποια πρόθεση απο πίσω...

Ενδιαφέρον είναι οτι και η δασκάλα δεν γνώριζε καν πως ήταν Ελληνικά, ενω φυσικά δεν σας κρύβω οτι δεν είναι περισσότεροι απο τους μισούς κινέζους που γνωρίζουν την Ελλάδα -ή Σιλά- όπως την φωνάζουν. Χθες βράδυ αγόρασα κάτι πολύ ευχάριστα κουφέτα μπιζέλι με κάλυψη σοκολάτας... Α ρε που φτάσαμε!
Posted by Picasa