The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

Κουνμίνγκ

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε απίστευτα νωρίς οταν σηκώθηκα στις 4 για να προλάβω το αεροπλάνο, ενω η προηγούμε είχε τελειώσει μόλις στις 1:30... Στο αεροδρόμιο αφού παραδώσαμε τα πράγματα μας βάλαν στην πτήση μας. Πρώτος προορισμός το Κούνμινγκ, με μια 20λεπτη στάση ανεφοδιασμού στην Νάντζίνγκ. Η συνολική πτήση ήταν 5 ώρες κάτι το οποίο μας ξένισε, μιας και μείναμε στην ίδια χώρα!Η επαρχεία των διακοπών μας είναι το Γιουνναν, τα σύνορα της Κίνας με το Βιετνάμ και δεν ξέρω και γω ποιά άλλα κράτη. Εδω καταλαβαίνεις πως το Τσίνγκταο, πέρα απο εξαιρετικά πολιτισμένο (Γερμανικά αυτοκίνητα, καθαροί δρόμοι, συμμαζεμμένο, είναι απίστευτα ανιαρό, αδιάφορο και ψεύτικο! Μπράβω, αυτό τα λέει όλα: Το Τσινγκτάο είναι απομίμηση δυτικής πόλης, χωρίς το βάθος και την δυτική κουλτούρα.Έχει όμως καλά αυτοκίνητα και καλή -σχετικά- μπύρα.Κουνμίνγκ. Μόλις βγήκαμε απο το αεροπλάνο μας περίμενε η όχι όμορφη οδηγός μας, που με τα Κινγγλικά της συμπλήρωνε την εικόνα.

Τις επόμενες μέρες, δεν καταφέραμε ποτε να καταλάβουμε που πάμε, τι πρέπει να κάνουν, και τι είναι ακριβώς αυτό για το οποίο μας μιλάει τις τελευταίες ώρες! Στον δρόμο καταλάβαμε οτι όλοι οι Κινέζοι δεν είναι ίδιοι, κατι το οποίο δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο Τσινγκτάο και Πεκινό. Στην συνέχεια καταλάβαμε πως οι Κινέζοι στο Κουνμίνγκ διαφέρουν απο τους Κινέζους στο ΝταΛι. Πίσω στο Κουνμίνγκ όμως. Βρώμικη, άναρχη πόλη με πάρα πολλά μεγάλα καταστήματα το Κουνμίνγκ με εντυπωσίασε με τα χρώματα του για τους νέους στους δρόμους. Πιθανότατα μεγαλύτερο και πιο ζωντανό απο την πόλη "μου".

Στο ξενοδοχείο μοιράστικα το δωμάτιο με εναν κορεάτη φοιτητή ο οποίος δεν μιλούσε γρι αγγλικά κάτι το οποίο δεν μας άφησε περιθόρια επικοινωνίας, άλλα η νύχτα ήταν σύντομη, οπότε δεν μας πείραξε. Την ημέρα εκείνη φάγαμε το μεσημέρι έξω, μια παραδοσιακή σούπα, που διόλου εντύπωση δεν μου έκανε.





Στην συνέχεια βρεθήκαμε συμπτωματικά σε ενα κινέζικο πάρκο και εκεί τα είδαμε όλα: Υπέθρειες θεατρικές παραστάσεις, μουσικούς -κυρίως ηλικιωμένους κινέζους- να τζαμάρουν, να τραγουδούνε και κάποιες παραδοσιακές μορφές χωρού. Όλοι προσπαθούσαν να κερδίσουν το περιδιαβαίνον κοινό κάτι το οποίο κατάφερε μια ομάδα οταν έκανε την έξυπνη κίνηση να φέρει την Ξένια για να χορέψει μαζί τους! Ξαφνικά εκεί που τους παρακολουθούσαν 4-5 άτομα, μαζεύτηκε ενα πλήθος 100 ατόμων να χάζευει τους δυτικούς να χορεύουν! Η ημέρα έκελσιε με ενα κακό οιωνό. Το δείπνο ήταν απαίσιο και όλα τα γεύματα απο κεί και πέρα μοιράζονται το κακό κάρμα. Οι κορεάτες της ομάδας έφεραν τόνους σνάκς μαζί τους, κάτι το οποίο εμείς κοροϊδεύαμε. Τώρα, μάθαμε: την στιγμή που θα κάτσουμε στο εστιατόριο, θα αρχισουμε να μασαμπουιάζουμε ρύζι, ρύζι ρύιζι μέχρι να γεμίσει η κοιλιά μας!Συνέχεια, για καφέ στο κέντρο της πόλης και έπειτα ύπνος. Παρακάτω ακολουθούν κάποια video απο το παρκο σε ενα πακετάκι!



Τέλος, εδώ μπορείτε να βρείτε το άλμπουμ με φωτογραφίες απο το πάρκο!


Posted by Picasa