The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2007

Ταξίδι...

Την στιγμή αυτή που σας γράφω βρίσκομαι μέσα στο πούλμαν που μας γυρίζει στην πόλη στην οποία είμαστε τώρα. ΝταΛι. Πολύ ωραία πόλη με πάρα πολύ όμορφα σπίτια -μάλλον παραδοσιακά κινέζικα- και πάρα πολλές παγόδες, τόσες που δεν είχαμε δεί ως τώρα πουθενά. Φαίνεται οτι η Κίνα που γνωρίσαμε μέσα απο τους οδηγούς, τις εικόνες και τα "μέσα" είναι απ'αυτή την μεριά. Απίθανη βλάστηση, με τρομερή ποικηλία, είδη δέντρων πιο πολλά απ'οτι δέντρα. Το λεωφορείο μας ετοιμάζεται να ξεκινήσει ύστερα απο την τελευταία του στάση. Για την ακρίβεια, την πρώτη στάση για σήμερα, απ'οταν αρχίσαμε την πορεία μας προς το "βουνό", μιας και είναι μόλις 10 το πρωί όμως τις προηγούμενες μέρες μας δείξαν τι σημαίνει κινέζικος τουρισμός. Οι Κινέζοι, εκτός απο το οτι ξεκινάνε πολύ νωρίς την μέρα τους, ακόμα και στις διακοπές, ψάχνουν να βγάλουν λεφτά απο παντού. Το ταξίδι μας κόστισε 300ευρώ, που για 6 μέρες, είναι απίστευτα πολλά λεφτά, όταν υπολογίσεις οτι 8 ώρες ύπνου σε κρεβάτι νυχτερινό τραίνο κοστίζουν 7ευρώ -ούτε χόστελ να ταν-.

Όμως αυτό που δεν ήξερα μέχρι χθες είναι οτι τα αεροπορικά μας κοστίσαν 200ευρώ, αφήνοντας 100, για όλα τα εισητήρια, για τον οδηγό, το πούλμαν, τα ξενοδοχεία, τα γεύματα και τις εισόδους στα πάμπολα μέρη. Πως γίνεται αυτό; Ε λοιπόν,όπως όλα γίνονται απο την ημέρα που ήρθα εδω. Τεχνικά, όχι διαφορετικά απ'οτι γίνονται απο την ημέρα που γεννήθηκα. Κάποιος σπονσοράρει την ζωή, τις σπουδές μου, πρόσφατα την Κίνα και τώρα τις διακοπές μου στην Κίνα. Με την διαφορά οτι το τελευταίο, το σπονσοράρουν οι χειροτέχνες. Το πρόγραμμα μας είναι πολύ πύκνο και για παράδειγμα χθές είδαμε μέσα σε μια μέρα τέσσερα μέρη ενδιαφέροντος. Ανάμεσα σε αυτά, μας πήγαιναν σε ενα εμπορικό κέντρο το οποίο πουλούσε χειροτεχνίες σε απίστευτες τιμές, ελπίζοντας οτι κάτι θα αγοράσουμε. Πριν βγούμε απο το όχημα μας φορούσαν καρτελάκια και μας μετρούσαν, μιας και η εταιρία που διοργάνωνε την περιήγηση θα έπερνε ποσοστά επι των πωλήσεων! Όταν παραπονεθήκαμε μας "εξήγησαν" οτι έτσι είναι το πράγμα. Πληρώσαμε λίγότερα απο το κανονικό γιατί στο πακέτο περιελαμβάνονταν και διαφημήσεις! Εκτός απο το ενοχλητικό της υπόθεσης, κάτι που πραγματικά στην έσπαγε ήταν το γεγονός οτι τρέχαμε! Πουθένα δεν προλαβαίναμε να τα δούμε όλα μιας και μας άφηναν 1 ώρα στα αξιοθέατα, πάρκα κοκ, και όλα αυτά γιατί έπρεπε να μας πάνε στο επόμενο εμπορικό και να μας αφήσουν άλλο τόσο! Ακούγομαι υπερβολικός; Ε λοιπόν, χθές μας πήγαν σε 5 αγορές χειρότεχνίας και σε 4 αξιοθέατα, ενώ μας υποσχέθηκαν οτι δεν θα έχει άλλο σόπινγκ, μόνο οταν απο την αγανάκτιση μας κάναμε όλοκληρο θέμα στην οδηγό μας. Φυσικά εδω μπορούμε να επανέλθουμε στον οδηγοό του πούλμαν που μας πήγε στο τοίχος απο το πεκίνο και να κάνουμε κάποιους συνειρμούς για την τακτική τους...Καθώς λοιπόν ταξιδεύουμε προς το "βουνό" νομίζω οτι ήρθε η ώρα να σας μιλήσω για το ως εδώ ταξίδι.
Posted by Picasa