The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 08, 2007

Yam yam!

Άλλη μια μέρα εξερεύνησης στην Κίνα.

Το απόγευμα στην προσπάθεια μας να πάμε στα Carrefour λόγω λάθος λεοφορείου καταλήξαμε για άλλη μια φορά στο παλαιό κέντρο και την νυχτερινή αγόρα του. Σε ένα περίπτερο, κάτι το οποίο ευτυχώς υπάρχει και στην Κίνα, κάναμε επιτέλους το μεγάλο βήμα. Δοκιμάσαμε άλλο ενα παγωτό, αυτή την φορά ελπίζοντας σε μια ευχάριστη έκπληξη.
Δυστυχώς η τύχη δεν ευνοεί πάντα τους τολμηρούς και σύντομα συνειδητοποιήσαμε πως παρ' οτι οι κινέζοι, δεν έχουν ιδέα απο γαλακτοκομικά -ανάμεσα τους και παγωτά-, πραγματικά είναι ειδικοί στα οπωροκηπευτικά. Ή όπως γράφεται η λέξη.
Το παγωτό αρακάς, το οποίο φαινόταν να είναι απο τα βασικά "μοντελάκια" της παγωτοβιομηχανίας μονοπωλούσε παρέα με το παγωτό καλαμπόκι τα ψυγεία, όλων των εταιριών.
Αν ήθελα να κάνω ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση -λέγοντας ψέματα- θα έλεγα πως είδαμε και παγωτό ραπανάκι, κουνουπίδι και αστακό, όμως ευτυχώς για την ώρα δεν αντιμετωπίσαμε κάτι τέτοιο. Απλά καλαμπόκι και αρακά. Στην φωτογραφία βλέπετε ξεκάθαρα απο την συσκευασία μέχρι το ίδιο το παγωτό το ξεκάθαρο μήνυμα οτι αυτό το πράγμα δεν τρώγεται, όμως τα ιδεογράμματα πάνω του μας παραπλάνησαν αφού -με τις ανύπαρκτες γνώσεις μας- τα μεταφράσαμε ως "φάτε, είναι καλό."

Τελικά δεν ήταν. Η γεύση ήταν αρακάς. Φρικτός αρακάς. Τελικά μερικά πράγματα παρα είναι extreme.
Posted by Picasa