The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007

Ο συμπαθής μαύρος μας

Στην Κίνα την δουλειά του πειρατή της γειτονιάς, την κάνει πάλι ένας Κινέζος. Άλλωστε είναι τόσοι πολλοί. Είχα ακούσει για πειρατεία στην Κίνα, για ταινίες με την σέσουλα, όμως η αλήθεια είναι πως δεν με εντυπωσίασε τόσο πολύ η πραγματικότητα.
Πήγαμε σε ενα μαγαζάκι μας ανοίξαν μια πόρτα που ήταν καλά κρυμένη και εκεί βρήκαμε αρκετές -αλλά οχι πάρα πολλές ταινίες- αντιγραμμένες φυσικά. Για 7κουάι (0,70ευρώ η μία) δεν ένιωσα οτι ήταν δωρεάν, αλλά ούτε και ακριβές. Το καλό της υπόθεσης είναι οτι είναι σε τυπωμένα δισκάκια και φυσικά εκτός απο οτι φαίνονται κανονικές, είναι και τέλεια αντίγραφα.
Παρεπιπτόντως ψάχνοντας να αγοράσω άδεια CDs και DVDs οι τιμές ήταν απίστευτες: Στην Ελλάδα τα ίδια τα βρίσκω πιο φθηνά. Το πιο φτηνό δισκάκι έχει 0,5ευρώ. Αναλογικά, σε συμφέρει λοιπόν να τα παίρνεις γεμάτα!
Πιο πριν είχαμε πάει να φάμε σε ενα τυπικό εστιατόρειο Τζιάο-τζ όπου σερβίρουν και ειδικεύονται σε αυτό που εμείς ονομάζουμε dumplings... Δοκιμάσαμε αρκετούς διαφορετικούς τύπους, αλλά δεν μπορώ να πω οτι ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Τουλάχιστον όχι ξεχωριστό.
Στο εστιατόρειο γνωρίσαμε και εναν αμερικάνο ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, αποφάσισε οτι η σύνταξη του δεν είναι αρκετή για την Αμερική και είπε να έρθει στην Κίνα να πολλαπλασιάσει την αγοραστική του δύναμη. Έξυπνη κίνηση κατα την άποψη μου. Αν έχεις λεφτά και θες να τα ξοδέψεις αποτελεσματικά, η Κίνα φαίνεται καλό μέρος...
Posted by Picasa