The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Φαγητό

Το φαγητό στην Κίνα απ' την άλλη, είναι μια ωραία εμπειρία -που για την ώρα δεν είχε άσχημα αποτελέσματα- και μέχρι πριν 4-5 μέρες, με είχε πείσει για το οτι στην Κίνα, τα φαγητά δεν είναι αυτό που ονομάζουμε Κινέζικο στην Ελλάδα. Καμία σχέση. Ανάμεσα στα άλλα, συνηθίζουν να τρώνε το στομάχι του αρνιού,σχεδόν πάντα οταν τρώς κοτόπουλο βρίσκεις μέσα τα κόκκαλα, το πέτσα και ΤΑ ΠΟΔΙΑ της κότας χωρίς όμως τα νύχια. Τις τελευταίες όμως μέρες, βρέθηκα σε αληθινά εστιατόρεια και όχι συνοικιακά μαγειρία, ή "βρώμικο" και εκεί επιτέλους είδα δυτικό-Κινέζικο-φαγητό. Γλυκόξηνα, Καραμελωμένα κρέατα και μαγειρεμένοι ξηροί καρποί. Δυστυχώς στην Κίνα δεν μπορώ να πω οτι κάνω την καλύτερη διατροφή και όσο σκέφτομαι που είχα φτάσει πέρσι, να τρώω "κρέας στον ατμό" και τώρα πλέον να τρώω τα άπειρα λιπαρά και μέχρι και τα λαχανικά τηγανισμένα, θλίβομαι... Η δασκάλα των Κινέζικων μου στην Αθήνα, μου είχε πει οτι αν έχεις διαβήτη στην Κίνα, είσαι νεκρός.
Όντως, πολλά λαχανικά στην Κίνα που δεν χρειάζεται να ξέρεις τι είναι για να τα φάς. Πολλά λαχανικά και πολλά τα φρούτα. Και δεν είναι όπως στην Ευρώπη-έξω απο την Ελλάδα που είναι άνοστα. Το Καρπούζι της Κίνας, είναι καλό σαν το Ελληνικό. Το αχλαδόμηλο είναι φρούτο. Οι μπανάνες και τα Κίβι είναι μια χαρά και υπάρχουν τόσα τρελά φρούτα να δοκιμάσεις που μπορείς κάθε μέρα να ελπίζεις και σε ενα νέο αγαπημένο φρούτο! Όμως τα πορτοκάλια δεν φαίνονται πολύ καλή αγορά όπως και τα μήλα. Κρίμα.
Posted by Picasa