The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2008

Hong Kong

IMG_0316DSC00303DSC00351DSC00264DSC00294

  DSC00276Χόνγκ κόνγκ. Ο παράδεισος των ηλεκτρονικών. Στο Χόνγκ Κόνγκ την υπερανεπτυγμένη πρώην Αγγλική αποικία, πήραμε μια μικρή γεύση απο την Κίνα του μέλλοντος:

DSC00398Πατρίδα του Τσάκι (οχι της διαβολόκουκλας, άλλα του Τσάκι Τσαν), πατρίδα του Μπρούς Λί και του Jay Chou, το Κινεζικό Χόλιγούντ, παρέα με την Ταϊβάν το σημείο απο όπου ξεκινάνε όλες οι τάσεις: Τεχνολογία, Ποπ Μουσική κουλτούρα και μόδα, όλα πηγάζουν απο τα δυο αυτά οχι-τόσο-κινέζικα μέρη και μετά κατακλίζουν την Κίνα! Καθαρό,χαοτικό, θεαματικό, μικροσκοπικό και πολύμορφικό και καθόλου ευγενικό ως προς την τσέπη σου(τουλάχιστον οχι σε σχέση με την Κίνα...)! Το πρώτο μέρος που το να είσαι δυτικός δεν σημαίνει απαραίτητα οτι είσαι κάποιος. Στους δρόμους άπειροι μη-ασιάτες μικροπωλητές στον ρόλο του Κινέζου!  Τέλος, το μέρος στο οποίο αγόρασα την νεα μου ψηφιακή μηχανή παρέα με την οποία συνέχισα το ταξίδι!

Παρακάτω οι φωτογραφίες για όλους αυτούς που θέλουν την γεύση του στο στόμα και οχι στην τσέπη.

Το Χόνγκ Κόνγκ το ζήσαμε την Κινεζική πρωτοχρονία αν και εκ των πραγμάτων χάσαμε τις εορταστικές εκδηλώσεις ενω λόγω και των εορτών απλά βρεθήκαμε να περιπλανιώμαστε στους δρόμους της πόλης μόνοι ψάχνοντας να βρούμε μαγαζί να αγοράσουμε τα ηλεκτρονικά μας!

IMG_0601 Αν και τελικά την τελετή πρωτοχρονιάς την είδαμε την επόμενη άπο την τηλεόραση -μιας και ήδη είχαμε φύγει- και οχι απο το παράθυρο του ξενοδοχειού μας όπως ελπίζαμε, θα έλεγε κανείς οτι ήταν μια καλή στάση ξεκούρασεις για τους επόμενους σταθμούς που θα ερχόντουσαν σε ρυθμούς πυροβόλου. Ο Έλληνας ξεναγός μας είχε ήδη αφήσει οπότε πλέον είμασταν στο έλεος των ντόπιων!