The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Δευτέρα, Απριλίου 21, 2008

Σταθμός 1: 泰山

IMG_3416 Το όρος Ταϊσάν, είναι ενα απο τα 5 σπουδαία βουνά της Κίνας, όμως δεν συγκρίνεται όπως λένε με τα άλλα 4. Απλά είναι ψηλό, και Κουμφουκιανιστικό. Κοντά στο χωριό του Κουφούκιου, θυμίζει ενα τοπίο βγαλμένο απο Dragonball. Στην Κίνα, όταν λένε σκαρφάλωμα στο βουνό, εννούνε, ανέβασμα με σκάλες. Καμία σχέση με τα μονοπάτια στο βουνό. Συνδέοντας το παραπάνω με τον νεό δρόμο στο Έβερεστ καταλαβαίνεις τι κάνουν οι κινέζοι!

 

 

Ύστερα απο ενα 40λεπτό περπάτημα φτάνουμε σε ενα σημείο που λέει εδώ αρχίζει το σκαρφάλωμα. Μια μικρή αψίδα σηματοδοτεί το σημείο. Πίσω απο την αψίδα κρυμμένη η πραγματικότητα:

 

 

IMG_3493 IMG_3362  Μια ατελείωτη σκάλα, που χάνεται απο τα πόδια σου στο ορίζοντα, για να ξαναεμφανιστεί σαν όρθιος τοίχος στο βάθος και να καλύψει όλο το οπτικό σου πεδίο! Στην κορυφή που αγγίζει το βλέμμα σου μόλις κουνίσεις το κεφάλι, στέκεται μια αψίδα. Όπως ονομάζεται: Νότια Ουράνια πύλη.

Τελικά η αναβάση διαρκεί γύρω στις 2 ώρες. Όταν φτάσαμε στην κορυφή εκτός απο ενα ξεπάγιασμα, βρήκαμε ενα μικρό κόσμο: Μοναστήρια, ξενοδοχεία, εστιατόρεια και μαγαζάκια. Αυτή είναι η dragonballική Κίνα. Φωτογραφίες απο την μέρα αυτή εδώ. Αφού περιπλανηθήκαμε αρκετή ωρά, κατεβήκαμε χρησιμοποιώντας το τελεφερικ αυτή την φορά.

Το βουνό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση μιας και δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο αν εξαιρέσεις αυτή την απίστευτη σκάλα που ανέβαινε στο ουρανό και δείχνει την μανία των κινέζων: Πλακάκοστρώνουν ακόμα και την παραλία! (Ούπς, και ποιοί άλλοι το κάνουν αυτό)