The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Σάββατο, Ιουλίου 05, 2008

Τα Μογκάο Γροττό και η το βουνό που τραγουδά!

Τα Μογκάο γκροττό, είναι σπηλίες που Βουδιστές καθώς ταξίδευαν στο δρόμο του μεταξιού έφτιαχναν και στην συνέχεια στόλιζαν με τοιχογραφίες αγάλματα και χειρόγραφα. Δυστυχώς δεν επιτρεπόταν να πάρω φωτογραφίες πουθενά σε αυτό το απίθανο μέρος, όμως με το χέρι στην φωτιά, λέω οτι είναι οτι καλύτερο αρχαιολογικό μνημείο είδα ως τώρα στην Κίνα.


Για την ακρίβεια, οχι απλά το καλύτερο, αλλά το καλύτερο πέρα απο σύγκριση! 1000αδές σπηλίες με απίστευτες τοιχογραφίες, τρομερά αγάλματα 1500 ετών, και δυο τεράστιοι βούδες -φσικά οχι μεγάλοι όσο του λεσαν- άλλα και αυτοί ήταν κάπου γύρω στα 30μέτρα!

Δυστυχώς δεν έχω υλικό να σας δώσω, παρα μόνο λινκς για κάνετε ενα βίρτουαλ τούρ .
http://www.world-heritage-tour.org/asia/china/dunhuang/cliff-of-caves-photos-inside-are-forbidden/sphere-flash.html?redirect=1

Στον επόμενο σταθμό είχαμε την απίστευτη εμπειρία να βρεθούμε στην έρημο (φυσικά η έρημος αυτή ξεκινάει ακριβώς έξω απο την πόλη) να αράξουμε σε μια όαση και στην συνέχεια να σκαρφαλώσουμε εναν ψηλό αμμόλοφο. Ε λοιπόν, την στιγμή εκείνη συνειδητοποίησα τι σημαίνει έρημος: Για κάποιο λόγο δεν έκανε ζέστη, το αεράκι φυσούσε δροσερά και ο ήλιος δεν χτυπο΄θσε κατακούτελα. Μόλις σηκωθήκαμε απο εκεί που καθόμασταν στα όμορφα και αφού περπατήσαμε 30μέτρα αρχίσαμε να σκαρφαλώνουμε τον αμμόλοφο ύψους 30-40μέτρων. Απίστευτα δύσκολο! Τελικά μετά απο 20 λεπτά, εφτάσα καταυδρωμένος, πραγματικά τρομοκρατημένος για το τι είναι η έρημος: Φαντάσου, οι συνθήκες ήταν όλες τέλειες αν εξαιρέσεις οτι είχε μπροστά σου τον αμμόλοφο. Τι θα συνέβαινε αν είχες να διασχίσεις 1χιλίομετρο (μην πώ άλλο νούμερο) ερήμου, αν διψούσες, ήσουν κουρασμένος τραυματισμένος και ο ηλίος χτυπούσε;
Στα παρακάτω βίντεο με την σειρά βλέπετε την όαση με την παγόδα της, το σκαρφάλωμα και το πως η άμμος υποχωρεί σε κάθε βήμα και μετά την θέα απο την κορυφή και το ηλιοβασίλεμα. Στο τέλος υπάρχουν και δυο βιντεάκια με διαδρομές μέσα στην έρημο, αυτή την φόρα μέσα απο οχήματα!

Κουράγιο!
Posted by Picasa