The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Σάββατο, Ιουνίου 07, 2008

Η ασιατική κουλτούρα

IMG_5852

IMG_5844Σας είχα αναφέρει πως είχα βρεθεί μια φορά με τον ΛίΤζενΓιοου και την Σιαοαν με την δεύτερη να ετοιμάζει φωτογραφίες για το αγόρι της που την περίμενε στην Ταϋλάνδη; Έ τώρα ήρθε ο καιρός να κάνουμε και μεις το ίδιο. Τώρα που όλοι γυρνάνε πίσω στις χώρες τους, υπάρχει αυτή η επιθυμία να κάνουμε και τα τελευταία πράγματα που δεν είχαμε κάνει. Τελικά το σημερινό πρόγραμμα περιείχε φωτογράφηση σε "φωτογραφικό θάλαμο" για 4,5ευρώ 10 πόζες απο μια σούπερ μηχανή που κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λευκή, τα σπυράκια λιγότερα, τις βλεφαριδες πιο πυκνές και πιο μακριές, ενώ τα μάτια πιο λαμπερά και πιο μεγάλα.

Στο άθλημα που όλοι οι ασιάτες ανεξερέτως επιδίδονται με επικεφαλή πάντα την Γιαπωνία, η καλύτερη, η πιο γλυκιά πόζα, μετράει. Το αποτέλεσμα εκτυπώνεται σε 10άδες μικρά αυτοκολλητάκια τα οποία τα κολλάνε στα πορτοφόλια τους, στους υπολογιστές τους, τα mp3 τους, τα γραφεία, τους τοίχους και προπάντων τα κινητά τους. Δεν υπάρχει κινητό πέρα απο αυτό που μόλις αγόρασες το οποίο πάνω δεν έχει μια φωτογραφία τέτοιου τύπου του καλύτερου φίλου-φίλης σου, ή του αγοριού σου! Στο τέλος της φωτογραφίσης, σε ειδικό μηχάνιμα προσθέτεις αστεράκια, καρδούλες, καρεδάκια και οτι μπορείς να φανταστεις ωστε να το κάνεις Σίφενκεάι. Σε ελεύθερη απόδωση: Πέρα ως πέρα γλύκα!

Σε άλλα σχετικά νέα, η φωτογραφία εδώ είναι εξάχουσας σημασίας. στον γάμο δεν μετράει η τελετή, όσο οι φωτογραφίες που θα παρθούν μετά. Σε κάθε οικοδομικό μπλόκ έχει και μια εταιρία λούξ φωτογραφήσεων. Τι σημαίνει αυτό; Πας εκεί, σε ντύνουν με απίστευτα ρούχα σε απίστευτα σκηνικά και σε βγάζουν φωτογραφίες. Είναι πανάκριβες άλλα και περιζήτητες. Πάς εκεί, σου δείχνουν καταλόγους με προηγούμενες δουλείες, με τα υποψήφια κουστούμια, θεματικά μοτίβα και σκηνικά και επιλέγεις την επόμενη μεγάλη ανάμνηση σου. Μετά θα έχεις για πάντα να θυμάσε πως ήταν όταν ήσουν η πριγκήπισσα Σίσσυ, ή μια χορεύτρια της κοιλιάς!

Καληνύχτα! Ελπίζω να διασκεδάσετε τις φωτογραφίες που σας στέλνω!