The new Photo Albums adress is...

http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2
The old one still contains the material from this 1st one year, but from now on the 2nd year will appear on the new address.
As you may already know, the blog train has come to a halt.
Of course I will keep on posting pictures...so stay in a sense... tuned (?)

Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2008

Ενας χρόνος! Σπέσιαλ εορταστικόν τεύχος

Όριστε, επεσα για ύπνο μόλις στις 12:30 μιας και είχα εγερτήριο στις 7:30 αλλά μες την νύχτα ξύπνησα και δεν με έπερνε ο ύπνος. Ανακαλώντας τα παλία, όλα τα δοκίμασα. Τι συγκέντρωσεις στην αναπνοή, τι μετρήματα, τι νερά, τι συγκεντρώσεις στους χτύπους της καρδιάς, τι κλείσιμο αυτίων, τις αριστερό κουλούριασμα, τι δέξι, τι χαλάρωση του σώματος, τίποτα δεν έπιασε. Τελικά στην τελευταία προσπάθεια σηκώθηκα και γράφω αυτή την καταχώρηση που ίσως -έλπίζω- να είναι η αιτία της αϋπνίας...

Ενας χρόνος πλέον πέρασε απο οταν άρχισα να γράφω αυτό το Βλώκ, τα Κινέζικα μου επιτέλους έγιναν κάτι -κάποτε δεν το περίμενα πως θα ήξερα κινέζικα-, όπως επίσης και όλοι παραδέχτηκαν "καλα ρε, έλεος πια δεν άλλαξες καθόλου", τα ελληνικά μου εκεί που ήταν στον πάτο, τώρα τον επαναπροσδιορίσαν κτλ κτλ.
Απο όλους τους φίλους μου στο Τσινγκτάο, τώρα πλέον έχουν μείνει 4 διάσπαρτοι σε διάφορα μέρη της πόλης. Ο ένας ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην Κίνα, την άλλη ακόμα δεν την συνάντησα ενω ως τώρα συναντήθηκα με 2 άτομα. 4 μέρες, είδα άνθρωπο 2 φορές. Πως περνάει ο χρόνος μου λοιπόν; Ύπνος, ύπνος και ύπνος. Ά ναι, και διάβασμα. Σήμερα πρώτη μέρα επέστρεψα στην κανονική μου δουλεία στα Στάμπακς.
Για τα δύσπιστα πνεύματα πάντως, τα κινέζικα μου έχουν υποστεί ζημεία. Σε όσους έχω μιλήσει δεν με καταλαβαίνουν, μέχρι και το σχόλιο "τα ξέχασες όλα;" άκουσα, ούτε συζήτηση να δω τηλεόραση ενω οι λέξεις οταν μιλάω απλά δεν έρχονται...Μην σχολιάσω τους τόνους...

Όμως αρκετά με την γκρίνια, για άλλο λόγο σηκώθηκα απο το κρεβάτι:
Ενας χρόνος πλέον πέρασε απο οταν άρχισα να γράφω αυτό το Βλώκ,
299000 Χαρακτήρες ημερολογιακού κειμένου και εξ'αυτών μόλις 304 ασιατικοί χαρκτήρες (ενα κεφάτο ΣΜΣ δηλαδή). Αυτό κι αν είναι Greek Blog after all!
58600 λέξεις έκθεσης ιδεών και παραπόνων
1292 Παράγραφοι
7038 γραμμές κειμένου
243 Σελίδες πολυτελούς έκδοσης με σκληρό εξώφυλλο και χαρτί Ιλουστρασιόν
266 Καταχωρήσεις με 246 εικονούλες που κάνουν την άναγνωση πιο εύκολη και ανεκτή εως -μην πω- περιττή (κάτι που σημαίνει οτι πολλές καταχωρήσεις δεν έχουν ή έχουν αντι φωτογραφία, βίντεο μιας και κάποιες άλλες έχουν πάνω απο μια φωτογραφίες)
(ναι, χρησιμοποίησα το Word μου χει μείνει απο αποθημένω απο τις εξεταστικές όπου έπρεπε να μετράς λέξεις. Τώρα θέλω να ξέρω για πόσες απο τις επόμενες ζωές μου είμαι καλυμένος στο θέμα τις εκθέσεις-ελπίζω απλά να μέτραει σε όποια χώρα και να ξαναγεννηθώ γιατί αλλιώς την έκατσα...)

Υπο μία άποψη, το μπλόγκ αύτο τελείωσε τον σκοπό του, με άλλα λόγια έκλεισε η σεζόν φίλοι. Όχι δεν κάνουν απεργία οι σεναριογράφοι. Μήν περιμένετε συνέχεια. Τώρα ίσως υπάρξουν εορταστικά σπέσιαν τεύχη, άλλα μην περιμένετε πολλά, αλλίως τι σπέσιαλ θα είναι; Στην σκέψη αυτή, το δευτερόλεπτο αυτό (εκείνο δηλαδή, πριν γράψω την λέξη δευτερόλεπτο) συνειδητοποιώ πως έχω εναν μικρό εθισμό: Πως θα τα καταφέρω να κάνω κάτι άλλο απο το να πάω τουαλέτα χωρίς να το καταθέσω;
αϊ αϊ αϊ. Συνήθισα φαίνεται στο σπίτι του Big Brother και τώρα δυσκολεύομαι να κατεβάσω ρολά. Δεν κρύβω νιώθω μια ενοχή - πως δεν κάνω το χρέος μου- να μην σας λέω κάθε βλακεία που κάνω. Όμως έτσι, ακόμα πιο σημαντικό είναι να σταματήσω το μπλόγκ. Δεν μου αρέσουν οι εθισμοί ειδικά οταν είναι πάνω μου και αναγνωρίζοντας το ως τέτοιο (έλεος τι άλλο μπορεί να είναι;) πρέπει να το κόψω!

Τελευταία Ίνφος: Αυτές τις μέρες θα ψάξω διαμέρισμα και μαθήματα αρχίζουν στις 8 Σεπτεμβρίου. Πρόγραμμα για τις επόμενες διακοπές μου, δεν έχω βγάλει ακόμα.

ΥΓ. τουλάχιστον θα κρατήσω τις φωτογραφίες που ανεβάζω στο Ίντερνετ γιατί έχει πιο μεγάλη πρακτική αξία- άσε που είναι καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον σε αντίθεση με ενα τεράστιο (βλέπετε στατιστικούς υπολογισμούς και σχόλια στυλ Μάνου "μα κάλα, ποιος το έχει διαβάσει;") μπλόγκ που δεν θα έχεις χρόνο να διαβάσεις... Προσέξτε όμως οτι η περιοχή μου στο http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis εξαντλήθηκε και μιας και σήμερα τελειώνει και επίσημα το μπλόγκ, μεταφέρομαστε πλέον, στην νέα διεύθυνση http://picasaweb.google.com/fotis.kalafatis.2 όπου μέχρι τώρα χρησιμοποιήθηκε μόνο σαν αποθήκη!

120 βίντεος στο Youtube
4963 δημόσιες φωτογραφίες σε σύνολο 96 άλμπουμς
και 738 σε προσωπικά άλμπουμς για διάφορα άτομα.
Σύνολο 5706 δημοσιευμένες φωτογραφίες απο την συλλογή μου των 22111 φωτογραφιών αυτού του ενός έτους! Μιλάμε για ΠΟΣΟΤΗΗΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΥΓ. Μιας και είναι ιδιαίτερης βαρύτητας πόστ, ας το αξιοποιήσουμε με ενα request: Όποιος διαβάζει αυτή την καταχώρηση και γνωρίζει τον Ζαχαρία, ας του στήλει ενα ΣΜΣ με το περιεχόμενο: "Τζιά Γιόου". Όσο πιο πολλά μαζέψει, τόσο πιο χαρούμενος αυτός, εγώ και η Κοσμοτέ.






:-S

...

Αλήθεια αντίο(;) κλάψ!


(Ζάκιιιιιιιιιιι)
Posted by Picasa

Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη: Κίνα

Τελικά αντίθετα με την προηγούμενη δήλωση μου, δεν γυρνάω το Μπλόγκ στα Κινέζικα ακόμα. Υπάρχουν μερικοί λόγοι:
1) Στην Ελλάδα δεν έκανα τίποτα που θα έχει νόημα να πω στους Κινέζους.
2) Οσα κινέζικα ήξερα τα ξέχασα (κάλα, μην πετάτε πέτρες, ενα αστείο έκανα-θα μάθουμε αύριο που αρχίζω διάβασμα)
3) Παρατήρησα οτι έχω άλλες 2 μέρες εως την ημέρα που θα κλείσω ενα χρόνο... Εε, να μην κλείσω με ωραίο τρόπο ωστε να πάρω και τα ένσημα του μΙΚΑ;

Στην εικόνα βλέπετε μια κοτρώνα που έφτασε απο την Ελλάδα, στην Κίνα. Στο μπάκγκρουντ το εστιακό κρεβάτι!
Αυτά. Γυρνάω στο κρεβάτι.
Posted by Picasa

Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008

Οχι ρε!

Πάνω που ο καιρός έφτιαξε εγώ την Κάνω...
Καλά ακούσατε αν δεν το έχετε ήδη ακούσει. Επιστρέφω Ελλάδα για μια σύντομη εκδρομή στην Πατρίδα του Κουμφουκίωνα.
Τα είπα και τελείωσα. Για πρώτη φορά ύστερα απο 2-3 μήνες ο ήλιος έλαμψε, η ομίχλη σχεδόν καθάρισε, άλλα εγώ φεύγω....

Κρίμα.
Θα τα πούμε, απ'οταν επιστρέψω!
Μετά τις 22 δηλαδή. Ετοιμαστείτε για υλικό απο την μακρινή και μυθική Ελλάδα.
Α και κάτι ακόμα, μιας και οι διακοπές είναι Ελλάδα, το μπλόγκ το γυρνάω στα κινέζικα. Άλλωστε τώρα για ποιόν Ελληνόφωνο θα έχει ενδιαφέρον;

Ελά, η απάντηση είναι Κανέναν!
Posted by Picasa